HTML

Verdák

Ez az oldal a kocsikkal és más járművekkel foglalkozik aminek a motor ad életet.

Videók

Bugatti 16C Galibier

2009.10.23. 12:35 :: Tomaszi

Megérkezett a felső tízezer legújabb luxuslimuzinja. A Bugatti legfrissebb tanulmányautója igazán sportos limuzin, természetesen a teljesítmény és a technikai innováció jegyében megalkotva.

A modellt Galibiernek nevezték el, az Alpok veszélyes hágója után, mely a Tour de France egyik legkeményebb szakasza is egyben. Az autó formavilágát alapvetően a háború előtti klasszikus, az 1938-as Bugatti 57 Atlantic adta. Hasonló még a VW D1 tanulmányhoz, de a kocsi hátsó részét megfigyelve felrémlik a Porsche Panamera is. Az új négyajtós elődje 3,2 literes nyolchengeres motorjával össze sem hasonlítható. A tervezők igazi giga GT-t alkottak: 16 hengeres, nyolcliteres, duplakompresszoros brutális gépezetet, természetesen négykerék meghajtással. Nem túlzás azt állítani, hogy ez lett a legexkluzívabb, legerősebb és legelegánsabb autó a világon.

Bugatti 16C Galibier – A giga GT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motocars.blog.hu/api/trackback/id/tr651469561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása